e-nettet har leveret første ESG-løsninger

e-nettet har i løbet af foråret arbejdet på at stille to ESG-løsninger til rådighed for finanssektoren. Dem kalder vi for henholdsvis Landbrugsdata og Forbrug & emission.

Landbrugsdata

e-nettet gjorde første leverance af landbrugsdata tilgængelig for sektoren i begyndelsen af året på e-nettets filserver (SFTP). Den indeholder et fuldt datasæt på klimaaftryksemissioner for alle ca. 30.000 CVR-registrerede landbrug, og den består af beregnede estimater af emissioner på kildeniveau.

Forbrug & emission

Løsningens formål er at levere information på bygninger, der kan understøtte pengeinstitutters risikoberegning og rapportering på egen portefølje bl.a. for EU-taksonomien og de såkaldte do-no-significant-harm kriterier.

Løsningen vil samtidig indeholde bygningens beregnede emission, hvilket giver finanssektoren mulighed for at udregne deres finansierede emissioner jf. Finans Danmarks CO2-model.

Fakta om Forbrug & emission:

For hver bygning leveres:

  • Bygningens energiforbrug (kWh/år og kWh/m2/år)
  • Bygningens energieffektivitet (kWh/m2/år) i forhold til bygningsmasse(r)
  • Bygningens energieffektivitet (kWh/m2/år) i forhold til NZEB (Near-zero-emission-buildings)
  • Bygningens årlige emission (kgCO2/år og kgCO2/ m2/år)

Flere løsninger i støbeskeen

De to løsninger er første skud på stammen af ESG-løsninger i e-nettet. De vil løbende blive videreudviklet, ligesom de vil få følgeskab af flere ESG-løsninger fremover. Blandt andet vil vi arbejde på at udstille sundhedsdata på ejendomme, hvor data for eksempel vil inkludere støj samt PFAS.